Calendari

dimecres, 3 de novembre del 2010

II Ruta en bici o a peu a la Torre de les Aigües

El dia 14 de novembre a les 10:00 es donarà a sortida des de dos llocs diferents, els que van en bici sortiran des del pati de l'escola i els que van a peu des del parking del Pabelló de Hoquei. El nostre destí serà arribar a la Torre de les Aigües, passant per la Riera de Llitrà i pel Riu Foix.
Aquesta sortida és de tardor, per tant, la temperatura no serà la mateixa que a la primavera però no serà climatològicament freda com seria a ple hivern, però a més veurem altres colors a la natura, com els arbres caducifolis que abans de perdre la fulla ens regala les diferents tonalitats de marró.
Veurem durant el trajecte l'estat de les vinyes, el Castell de la Bleda, la Riera de Llitrà, i el Riu Foix pel seu pas pel terme municipal de Pacs del Penedès. Un itirenari interessant i que pels que ho fan la primera vegada serà sorprenent.
Aquest cop utilitzarem la brúixula per trobar el camí cap a la Torre de les Aigües.
Si la primera sortida va ser un èxit esperem batre el rècord a la segona. Les inscripcions s'entregaran durant aquesta setmana i s'han d'entregar abans del dimecres 10 de novembre.
Posseu a punt les bicis i les cames que ens espera la nova sortida.




divendres, 1 d’octubre del 2010

dilluns, 27 de setembre del 2010

A3 comença les seves activitats

L'associacio A3 (Associació Antincs Alumnes) comença les seves activitats a partir de l'1 d'octubre. Aquestes són:
- Informàtica: per aquells pares i mares que necessiten tenir coneixements informàtics o ofimàtics per tenir més eines al seu treball o per no quedar enrere dels seus fills... o poder-los ajudar a realitzar treballs més ben presentats... Es farà els divendres de 18:30 fins les 19:30. El preu és assequible: 10€ al mes.
-Tai-txi: és un espai de temps que te'l pots dedicar per a tu mateix amb la finalitat de trobar un moment de relaxació coneixent , a la vegada, el teu cos. Molt interessant per aquelles persones amb mal d'esquena o que no poden fer exercici fort. Es farà els dimarts a partir de les 19:15 (falta concretar l'hora exacta)

dimarts, 21 de setembre del 2010

Inscripcions ECODIVER

L'ECODIVER comença el dia 1 d'octubre i recordem que està obert per a tothom, és a dir, nens petits, grans, joves, mares, pares, avis, àvies... ja que el medi ambient és un tema que pertany a tothom i entre tots hem de tenir cura i estimar-lo. Aprendrem a través de vídeos, activitats, i tallers, visites... com interactuar sense deixar una petjada ecològica tan gran.
Us hi esperem!!!

dimecres, 8 de setembre del 2010

Menú menjador SETEMBRE



Tot i que el menjador no ho porta l'Ampa durant aquest curs anirem penjant el menú per tal de que tingueu a la vostra disposició la informació. Si clicleu a sobre la imatge es fa més gran.

dissabte, 7 d’agost del 2010

Pas a pas de les obres de la pista de la nostra escola

06/08

04/08





03/08



02/08






















31/07


19/07






14/07











29/06


Subvenció per al projecte ECODIVER

Tal com s'indica en el cartell "Al taller" s'està preparant el Projecte ECODIVER. Es van presentar el dia 18 de juny una sol.licitud de subvenció per fer activitats d'interès públic local en el camp del medi ambient que dóna l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès en la seva convocatòria del 2010.
El Projecte ECODIVER es basa en la realització de diferents activitats: sortides, exposicions, narracions, tallers, estudis comparatius.... per mostrar la diversitat del nostre entorn natural urbà, explicar l'agricultura ecològica amb varietats autòctones, consum sostenible, de forma divertida. Farà que es transmetin valors mediambientals.
Va dirigit a totes aquelles famílies que vulguin veure de més a prop la pràctica ecològica i sostenible, està obert a tothom.
Les matèries més rellevants són:
- l'agricultura ecològica: varietats autòctones
- l'entorn: consum d'energies a l'escola, a casa i a la ciutat.
- les 3 R: reutilització, reciclatge, recollida selectiva
- l'entorn: soroll, olor, mascotes
- consum sostenible
Les activitats relacionades són molt variades, van des de l'estudi dels arbres de l'escola, hort urbà o de terrassa, bicicletada, mapes de sorolls... Tenen duració d'octubre a desembre del 2010 i esperem que molts infants puguin participar.
Aquests dies d'agost ens ha comunicat l'Ajuntament que formem part de les quatre entitats a les quals els donen subvenció. Les altres són l'ADEF Penedès-Garraf, Bosc Verd, GEIF i Associació Hortsurbans.org.
Ara només falta que us animeu a participar!!!!

dilluns, 28 de juny del 2010

Conveni subvenció llibres de text a les escoles curs 2010-2011

El passat dimecres dia 23 de juny es va procedir a signar el conveni pel que l’Ajuntament subvencionarà , de nou aquest proper curs, els llibres de text de les escoles d’educació Infantil i Primària de Vilafranca.

Aquest programa d’ajuts a les famílies, tal i com el conveni diu en algun dels seus apartats, el que pretén és fomentar entre els alumnes la cura del material i educar-los en els beneficis de la reutilització. Al mateix temps vol augmentar la corresponsabilitat entre les famílies, comunitat educativa i l’Administració pel que fa a la racionalització del us dels recursos Públics.

L’acte, que es va realitza a les 12 del mati a la Sala Pau Boada, va contar amb la presencia per part de l’Ajuntament de l’Alcalde, la Regidora de Educació i diversos tècnics del servei d’educació. Per les escoles la representació estava formada pel Director i el President de l’Ampa de cada centre.

Malgrat que pràcticament varen assistir-hi tots els Presidents de les Ampes, seria convenient que les Administracions Públiques tinguin en compte la dificultat que representa per a les persones que, de forma voluntària, formant part d’aquestes entitats estar presents en convocatòries en horari de treball.

Per a les persones que formen part de les Ampes la conciliació de la vida laboral i familiar, té encara com podeu veure, afegida la dificultat que comporta la representació del seu càrrec en els actes als que estan convocats.

Seria bo que tots els pares participin de manera més activa en la vida de l’associació per tal de repartir de forma més equitativa las feines, que a fi de comptes, són tasques pel benefici col·lectiu.

dimarts, 22 de juny del 2010

Reunió extraescolars 2010-2011

Dimarts dia 29 a les 19:00 es farà una reunió per parlar de les activitats extraescolars del curs 2010-2011. Les proposicions que realitzin els pares com ara l'activitat d'anglès seran recollides. Posteriorment es calcularà el cost i es calcularà si és viable o no.

dimecres, 16 de juny del 2010

Programa d'actes de la Festa final de curs

Donació de la roba del I MIM

El divendres passat dia 11 de juny es va realitzar la donació a uns dels centres de l'entitat ASCEP. Es va fer entrega de la roba del I MIM, Mercat d'Intercanvi i Mostra d'Entitats Solidàries. Activitat que posava en pràctica la solidaritat de la nostra comunitat, i amb la manifestació de la voluntat de que la roba que que es recollís es realitzaria una donació a una entitat de l'Associació CEPS, en concret a una CRAE ( Centre Residencial d'Acció Educativa). Aquesta entitat té com a tasca l'atenció i cura de forma integral de menors tutelars per la DGAIA ( Direcció General d'Atenció a la infància i a l'Adolescència) de 3 a 16 anys.
Gràcies a les persones que hi van participar!

Casal d'Estiu 2010


Els AMPAS dels col.legis Baltà Elies, Estalella Graells, Mas i Parera, Pau Boada i Dolors Piera preparem de nou el nostre casal del 28 de juny al 30 de juliol. Va destinat per a nens i nenes de P3 fins a 6è de primària i haurà servei de menjador. Aquest any es celebrarà a l’escola Mas i Parera ja que possiblement la nostra escola estarà en obres per poder estar acabades quan comenci el nou curs 2010-2011. S’ha entregat a tot l’alumnat el díptic explicatiu i està organitzat pel Consell Esportiu Alt Penedès.
La xerrada de presentació s'ha fet el dia 9 de juny entre els pares i els organitzadors del Casal d'Estiu de les Ampes Mas i Parera, Pau Boada, Estalella i Graells i Balta Elias .
Es van tractar els temes següents:1.- El centre d'interès és la BIODIVERSITAT-ART, sobre l'ecologia i el reciclatge a través de tallers.2.- Les sortides que hi haurà: els bombers, ràdio Vilafranca i TV, castellers, port de Vilanova, tallers de la mancomunitat, un taller d'atletisme organitzat, piscina setmanal...3.- Activitats pel grup dels grans
Es va entregar el full amb les dades sanitàries perquè la poguin portar el primer dia de casal.Recordatori de que tots els monitors són titulats i fins i tot hi haurà un pedagog per donar suport a tots els equips.
Recordem des de l'Ampa que el preu del Casal es tenen incloses les sortides que es fan, no s'han de pagar a part. El preu que considerem molt molt ajustat és més car que quan ho organitzava l'ajuntament ja que ARA l'ajuntament NO TE PREVISTA CAP PARTIDA QUE FACI QUE EL PREU SIGUI MÉS BAIX , abans era millor preu perquè la partida feia que la família pagués una part i no la totalitat. Només hi haurà subvencions o ajudes amb criteris socials d'alt risc. Es realitzaran activitats com tallers, jocs, esports, gincanes, piscina i excursions. Estan adaptades a cada grup .

dimarts, 15 de juny del 2010

Sortida Pi de la Serreta

El passat 23 de maig varem fer la ruta de Santa Maria dels Horts una setantena de persones. Es va modificar el recorregut per tal que tingués el màxim de seguretat possible per tots els participants. La imatge del pati de l’escola ple de bicicletes per anar a fer la ruta es mantindrà a la nostra retina durant molt de temps. Va acompanyar el dia, tot i que l’experiència donada fa que la propera l’avancem una mica en horari per tal d’arribar més frescos . Els que anaven a peu observaven els cromos fotogràfics que els indicava per on havien de passar i amb l’ajuda dels seus pares enganxaven els gomets al plànol del barri que envolta l’escola i els altres com la Barceloneta i Molí d’en Rovira, fins arribar al Camí de Melió on començava el camí rural. Just on es troba situada l’ermita de Santa Maria dels Horts les bicicletes varen avançar als que anaven a peu.


A l’ermita van fer una aturada per poder-la observar i més d’un es va quedar bocabadat en veure un edifici romànic tan pròxim a la vila i que en canvi tan desconegut. Tot seguint el camí vam poder observar la vegetació de la zona com les corretjoles grans (calystegia sepium), el cultiu de l’horta, per la disposició de l’aigua de les rieres. L’aturada per recuperar energies a prop del Mas Rabassa en un bosquet ple d’olors d’herbes aromàtiques i amb la visió de les vinyes tornarem cap a casa.

Presentació Butlletí PRIMAVERA

El butlletí de PRIMAVERA va sorgir amb la idea de què les mares i pares tinguessin un recull informatiu de les activitats que realitza l’Ampa i la comunitat pauboadina en la seva globalitat.
Els butlletins es presentaran dintre de la revista del Pàmpol en format paper i trimestralment en format digital enviat a través dels mails dels socis i d’aquí la necessitat de tenir actualitzats els correus electrònics.
La perioridicitat trimestral ajuda a presentar l’agenda d’activitats previstes i la visió de les ja fetes, d’aquesta manera tothom pot veure esdevediments en els que no ha pogut participar o assistir.
Les xerrades organitzades per tots els Ampas de Vilafranca juntament amb la regidoria d’educació tindran una especial cabuda com a font informativa i comunicativa, tant per la pròpia implicació de l’Ampa com per l’interès de que la informació pugui arribar a tots els pares.
Activitats esportives com ara el Cross Escolar, les sortides en bicicleta i a peu, les exhibicions d’activitats extraescolars Activitats solidàries, com el Mercat d’Intercanvi i la Mostra d’Entitats Solidàries. Activitats festives, com ara la Festa de final de curs i altres.
A part de la presentació de les activitats pròpies també es donarà entrada d’altres que estan relacionades amb la comunitat, com ara les activitats de l’associació A3, com ara el curs d’Informàtica i Tai-txi.
També tindrem articles pedagògics que ens ajudaran en l’educació dels nostres fills, mediambientals, ecològics, sostenibilitat, valors socials…
A més també es pot parlar d’aquells temes educatius que us preocupin com ara el nou Calendari Escolar i la setmana blanca al mes de febrer i articles que els pares considerin oportú parlar-ne o dir la seva directament .
El butlletí forma part com una més de les eines comunicatives que ofereix l’Ampa, a part del correu electrònic, el facebook i l’horari d’atenció als socis, com fins ara en l’actualitat .

Exhibicions d'activitats extraescolars

A finals de maig i començament de juny es celebren les tradicionals exhibicions d’activitats extraescolars.
Els nens que hi participen poden ensenyar als seus pares, germans, avis... a tota la família, com es desenvolupen en l’activitat que han escollit realitzar a l’inici del curs de les que proposa l’Ampa.
Els nervis, la il·lusió per fer-ho el millor possible, l’esforç individual i d’equip fan que resulti una experiència que recordaran sempre.
La satisfacció de la feina ben feta després dels dies d’aprenentatge i les imatges inicials borroses de les coreografies es veuen completades amb la roba, escollides per elles mateixes, i la música completa els exercicis .
Compartir amb la família la il·lusió per aquests esdeveniments, conviure amb la vivència d’un acte que crea un hàbit de pràctica esportiva molt saludable en el seu creixement tant físic com mental.

dilluns, 14 de juny del 2010

Representació teatralitzada dels conflictes entre pares i fills

La tercera i última xerrada d’aquest curs 2009-2010 que s’ha realitzat a través d’una dramatització dels conflictes que existeixen entre pares i fills, organitzada per les AMPAS dels centres escolar, tant concertats, púbics com privats i dels tres instituts de Vilafranca.
Ha estat impartida per Anna Mascaró, dinamitzadora de pares i mares, i partícep en l’escola de pres. L’assistència de pares i mares ha estat molt important, més de 150 persones.
Aquesta xerrada estrena format, la teatralització amb actors que han representat els conflictes diaris i les seves conseqüències. Van representar els tres tipus d’educació, l’autoritari que només una conseqüència negativa per la pèrdua de
la relació, frustració que el fill/a reb de les ordres dels seus pares, l’excessiva permissibilitat i la reacció del fill com si estigués abandonat, i la tercera l’autoritat amorosa.Amb capacitat de dir no quan és el moment.
La voluntat de fer canviar a les persones i en concret als fills s’ha de plantejar des del canvis en nosaltres mateixos, la metamorfosi ha de ser també pels educadors i que val per altres àmbits de la nostra via “canviar les nostres creences farà canviar el nostre destí…”
S’ha plantejat la possibilitat de què la primera xerrada del curs 2010-2011 sigui abans de Nadal i es tracti el tema de les joguines, sobre quins aspectes hem de tenir en compte alhora de preparar la carta als reis mags.

MIM: Mercat d'Intercanvi i Mostra d'Entitats solidàries

El passat 25 d’abril es va celebrar el I MIM, un dia dedicat a la solidaritat amb entitat solidàries que aquest any han volgut participar amb un estand, la Creu Roja i Entrepobles i l’ACAPS Wilaia que van participar amb la col.laboració de dues mestres.
Van explicar als nens que van assistir com viuen altres nens al Sàhara.
Tenen un paisatge diferent, les dunes, en comptes de vinya; van a l’escola molt d’hora, a les 07:30 per no passar calor, mengen els iogurts amb els dits perquè no tenen culleres i tracten els pocs llapis que tenen com si fossin un tresor.
A més va haver el Mercat d’Intercanvi on es podia deixar roba, joguines i contes que no necessitem i agafar-ne si els necessitem.
El sentit del nostre mercat és confiar en les persones, valors socials, no consumir per consumir, donar valor a la necessitat, un món més humà, afavorir la participació i l’acció dels nens.

Xerrada-taller sobre alimentació saludable

Es va celebrar la segona xerrada organitzada pels AMPAS de les escoles i instituts de Vilafranca. Es tractava sobre l’alimentació dels nostres fills i va ser impartida per la nutricionista Marga Serra i per la cuinera de menjador escolar Maribel Medina.
Ens van explicar que l’obesitat infantil ha augmentat en les edats de 5 a 8 anys causat bàsicament en la permissibilitat dels pares i l’abandonament de la dieta mediterrània. A més en un món com el nostre la mala alimentació estava causat per l’excés de menjar, el sedentarisme, els hàbits familiars, la poca capacitat a la frustració, la pressió social, els pocs coneixements sobre l’alimentació i la manca de temps per planificar els menjars. La solució fàcil és realitzar un àpat familiar al dia com a forma de transmissió de conductes i de comunicació de vivències.


Durant el creixement del nen/a es produeix també un Procés d’aprenentatge de sabors i textures. L’hàbit també s’havia d’aconseguir en introduir peix i verdures al menjar tot i que no s’ho mengessin ja que perdura el sabor i l’aprenien.
Els nens poden participar a la cuina i el seu esforç farà que doni més valor al menjar.
La variació i l’atractiu visual són essencials per menjar de forma saludable.

Blog en construcció

Benvinguts al blog de l'Ampa Pau Boada. Com podeu observar el blog està en construcció. Ben aviat posarem els posts que expliquen les activitats que hem fet durant el curs 2009-2010 i les noves de cara el curs següent.