Calendari

Participació en la comunitat educativaL'AMPA és l'entitat que representa a les famílies a la nostra escola, és una forma de participació en la comunitat educativa pauboadina. Les famílies tenen altres formes de participar a l'escola, individualment ,quan ajuden o col·laboren,i de forma col·lectiva a través de ser vocal classe o del Consell Escolar.


La nostra forma de participar va més enllà del nostre dret de rebre informació rellevant sobre aspectes pedagògics i l'obligada transparència que hem de rebre. 

Les nostres activitats han complementat sempre al centre i durant els últims anys alguns projectes s'han introduït a dins del centre i estan completament assolits, i caminen amb l'ajut, com no podia ser d'altra manera, de les famílies de les diferents comissions de l'AMPA. Un exemple clar és la Comissió de manteniment de l'Hort i Vinya, iniciada com a extraescolar, introduïda i acceptada dintre del projecte de cicle inicial.

Altres activitats com ara el foment a la lectura i darrerament els tallers gastronòmics i de gestió d'emocions per a pares i mares. Aquest curs, 2015-2016, iniciem tallers esportius  de gestió d'emocions per als nens i nenes, i l'assessorament sobre les competències bàsiques. Per al curs 2016-2017 estem preparant ja un projecte per a les famílies, formades per pares i mares i fills, un treball conjunt per assessorar en l'educació dels nostres fills, a casa, i dels pares a pares.

Manifestem el nostre acord i afinitat a les paraules extretes del Llibre blanc de la Fundació Bofill on es diu que "participar en l'escola suposa un principi de coresponsabilita que comença per la implicació en l'educació dels nostres propis fills i filles per anar assolint majors quotes de presència al centre educatiu i en l'entorn; i no només de presència sinó de capacitat d'iniciativa, d'audiència, de proposta i d'incidència en la presa de decisions. Es pot participar a títol individual o en associació amb la resta de famílies, fent xarxa i creant organitzacions de tercer nivell, amb l'objectiu d'assolir major influència en la gestió del sistema educatiu i en la definició de les polítiques educatives"

La nostra AMPA és activa, dinamitzadora, colaboradora i amb plantejaments innovadors. La nostra entitat és l'assocació de pares i mares d'una escola pública i per això defenem en tots els sentits tots els seus vessants. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada