Calendari

dijous, 26 de maig de 2016

Em va el bon rotllo!


El passat divendres 20 de maig vam organitzar un taller innovador amb nens i nenes de Cicle Mitjà i Superior.

Es va iniciar al menjador, tots ells es preguntaven què anaven a fer, què havien de fer, que havien d'aprendre i què havien d'oferir.

La primera pregunta ja va ser un xoc per a ells:
"Digueu una virtut vostra"...van anar pensant, reflexionant sobre quina cosa els definia...
De primer no sortia cap paraula! Quina havia de ser? Quina era la que definia millor una cosa positiva de nosaltres?


Moments de reflexió i per fi... van començar, i tot seguit sorgiren les paraules amb molta facilitat.

Participaven individualment explicant les seves virtuts. Allò que era millor de les seves actituds.

Era l'hora de sortir a l'exterior a realitzar les diferents dinàmiques grupals. En parella, un dels dos participants anava amb els ulls tancats i l'alt
re l'havia de guiar. Posteriorment va haver el canvi, el qui guiava era ara el que anava amb els ulls clucs i l'altre el guiava.Havien de sortejar diferents dificultats entre els dos membres de la parella, amb l'ajuda de la persona que guiava.

Fins i tot, còrrer!


Ja a una de les pistes exteriors, començaren a fer altres activitats, també amb un transfons important, la selecció de nens i nenes dins del grup, a qui hi ha tendència d'agrupar-se i a qui deixar fora del grup, de forma visual i clara.
Després la reflexió conjunta i la millora manera de treballar, que no ha de ser una altra que treballats tots per tots. Incloure a tots els membres i deixar de banda les diferències per treballar per un objectiu en comú.

Proposar diferents accions per què es realitzés al mateix moment i signifiqués un acció que agradés, van sorgir accions com el ball, els somriures...
Un arrancacebes especial, amb l'ajuda dels diferents membres...Finalment, a la pregunta ens va el bon rotllo ens van contestar que sí. A la pregunta de què hem après van contestar treball en equip, , pensar en l'altre, ajudar, posar-se en el lloc de l'altre, confiança, un grup sòlid no el separa ningú, no deixar fora a ningú...


Reflexions a través de jocs i dinàmiques de grup que els fa actuar de forma diferent, amb més empatia envers als altres, amb un interès de fomentar la companyonia i altres valors esencials.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada