Calendari

dijous, 13 de setembre de 2012

Nou curs amb molts reptes i canvis

A l'inici del curs escolars ens trobem canvis per a tots, alumnes, mestres i també l'Ampa. Alguns tenim coneixement i d'altres no, i d'altres que són inesperats, com ara que el primer d'escola hi hagi vaga. El nostre deure com a Ampa i sobretot la nostra voluntat ha estat la de donar informació sobre aquest acte i tingués poques incidències a la tornada a l'escola.

Les reivindicacions educatives van més enllà de les reivindicacions laborals, el fet de no cobrir els 15 dies primers que un mestre està de baixa en afecta directament. L'exemple és a l'hivern la grip, són 5 dies de baixa, i que no es podran cobrir amb cap mestre. Haurà de ser un mestre el que s'hagi de responsabilitzar del doble de nens, com a mínim de 50? Això sí ens afecta. La resta de reivindicacions poden ser més o menys laborals i d'altres que volen la qualitat en l'educació.

El nostre sector el dels pares sempre estarà donant suport als mestres, però calia  fer-ho el primer dia de classe i després d'una diada que es preveia històrica? Pensem que no, i això ha provocat que molts pares estiguéssin en contra, efecte contrari, en comptes de l'unitari que té més força. I a més, sense prou informació sobre el que realment afecta i sense avisar. Tot i que el mateix dia hagués uns quants mestres que a l'aula d'audiovisuals volien explicar els motius.

La vaga ha coincidit a més amb altres canvis, el més important pel que en l'organització de l'escola, la redistribució dels cursos de 1er,3er i 5è. L'Ampa com a entitat dintre de la comunitat escolar i el representant de l'Ampa al Consell Escolar no van tenir informació sobre aquest canvi fins dos dies abans, poc temps. Els criteris pedagògics són molt importants però també ho és la informació, i més en una escola. És una mesura esperada per alguns pares i per altres en canvi ha provocat un refús important. L'Ampa com entitat que engloba tots els cursos i nivells entén que en principi ha de ser possitiva. Deixem passar els dies i els cursos per saber si els objectius que s'han volgut buscar es compleixen. Sent positius i esperançadors per tal que el canvi afecti el menys possible a qui són veritablement els importants, els nens.

Un altre canvi ha estat el canvi de porta d'entrada i de sortida dels alumnes de P3 fins 2n. Són temes de seguretat. Tots hem de ser conscients que hem de deixar un espai ampli per què puguin sortir els alumnes.

Un altre, el canvi de l'empresa del menjador, decidit pel Consell Escolar per tal de fer un pas endavant tant en la qualitat del menjar però també des del punt de vista pedagògic, ja que inclou tallers d'alimentació i ecològics.
Un altre, la pista esportiva coberta, però no està acabada, encara hi ha petits punts per acabar, però almenys ja podran fer esport quan plou. 
I per últim durant l'inici del curs es celebrarà la renovació de l'actual junta, ja que tres membres han de sortir. Més endavant us passarem més informació.

Un repte pendent és com cada any que l'entrega de llibres es fàcil de la forma més raonada possible, que es respectin els períodes que s'indiquen tant per la sol·licitud com pels pagaments i les recollides. Cada any es va millorant però per això necessitem la col·laboració de tots els pares que participen en la compra.

Ens endinsem en un curs nou i que s'espera difícil però hem de recordar que la unió dels pares fa possible moltes coses, pel que respecte a la nostra escola, fa possible activitats com les extraescolars, la venda de llibres, activitats esportives i ecològiques i reivindicatives a molts àmbits, i que totes són importants i es basen en el treball voluntari de les persones que col·laboren en un objectiu comú.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada