Calendari

dilluns, 14 de juny del 2010

Xerrada-taller sobre alimentació saludable

Es va celebrar la segona xerrada organitzada pels AMPAS de les escoles i instituts de Vilafranca. Es tractava sobre l’alimentació dels nostres fills i va ser impartida per la nutricionista Marga Serra i per la cuinera de menjador escolar Maribel Medina.
Ens van explicar que l’obesitat infantil ha augmentat en les edats de 5 a 8 anys causat bàsicament en la permissibilitat dels pares i l’abandonament de la dieta mediterrània. A més en un món com el nostre la mala alimentació estava causat per l’excés de menjar, el sedentarisme, els hàbits familiars, la poca capacitat a la frustració, la pressió social, els pocs coneixements sobre l’alimentació i la manca de temps per planificar els menjars. La solució fàcil és realitzar un àpat familiar al dia com a forma de transmissió de conductes i de comunicació de vivències.


Durant el creixement del nen/a es produeix també un Procés d’aprenentatge de sabors i textures. L’hàbit també s’havia d’aconseguir en introduir peix i verdures al menjar tot i que no s’ho mengessin ja que perdura el sabor i l’aprenien.
Els nens poden participar a la cuina i el seu esforç farà que doni més valor al menjar.
La variació i l’atractiu visual són essencials per menjar de forma saludable.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada